Marieh

I wont be a rockstar, I will be a legend. F. Mercury

God morgon ♥

Publicerad 2012-09-30 09:13:00 i Marieh

 
Bjuder på en gammal bild medan jag konstaterar att jag är uppe med tuppen på söndag. Det händer inte så ofta ;) Nu har jag visserligen varit uppe ett tag och börjar få lite energi i kroppen. I dag ska jag på kalas och måste komma ihåg att ta med kameran. Kommer bli kul att jämföra med bilderna från förra årets kalas. Både för att se barnens utveckling men också för att se skillnaden i väder. Förra året satt vi ute i linne hela dagen på kalaset, det lär inte hända i dag ;) Times do change.

Boostfredag ♥

Publicerad 2012-09-29 12:34:00 i Marieh

I går träffade jag fina Linnea för ett glas vin, eller två (och kanske en drink), ute. Hade superroligt! Lite been bag häng, boostprat, strålande idéer och otroligt roliga samtalsämnen. Jag både somnade och vaknade med ett leende. Helt underbart. Vilka fina vänner jag har! ♥

Afternoon Tea ♥

Publicerad 2012-09-27 22:17:00 i Marieh

Vilken underbar dag med afternoon Tea med fina Lisa! En hel del prat och en hel del promenerande och sedan var det dags att åka hem, många timmar senare. Sen hemkomst har jag druckit mer te och gjort de sista små ändringarna i uppsatsen- och lämnat in den!!! Vilken grej :) visade sig bli en helt perfekt torsdag, bådar gott inför helgen.

Tintin ♥

Publicerad 2012-09-26 14:07:00 i Marieh

 
I går gick kulturhuset ut med att Tintinlitteratur skulle tas bort från barnavdelningen. Efter ett tag, och säkert en utskällning senare sade de istället att man skulle ta tillbaka dem. "Kulturhuset ska inte syssla med censur". Skadan var förstås redan skedd, överallt pratas det om Tintin-censuren. Det var inte direkt första gången som man velat censurera Tintin, denna tecknade journalist som jag älskat sen jag var liten.
Mina syskon var med i Tintinklubben när de var små, därför hade jag tillgång till dessa tidningar när jag var liten, och nu när jag är stor för den delen. Jag älskar dem fortfarande. Det gör mig dock varken till rasist eller homofob som bibliotekschefen för barnavdelningen är så rädd att barnen ska bli.
"Barn tar in allt okritiskt" sade han. Jag har nog aldrig mött ett barn som varit okritiskt, vad hon/han än gör. De ställer frågor hela tiden, undrar, vill veta mer och är öppna för förklaringar. Det är lätt att säga "på den tiden trodde de att det var si och så, men nu vet vi ju att det inte är så" och att de lyssnar. Tar in. Funderar. För det är så barn fungerar. Att någon som är ansvarig för barnböcker inte vet det är skrämmande. Hur kan man se ner på barn när man på ett eller annat sätt arbetar med barn? Eller rättare sagt, hur kan man göra det alls? Det är bra att föra en diskussion med barn, på deras nivå. Det är så man stimulerar deras tankar. Det är också det de vill.
Man ska ju också komma ihåg att det finns andra figurer i barnböcker som man kan... ifrågasätta. Man ska ju inte kritisera Astrid Lindgren men de flesta är väl överens om att Karlsson på Taket var en riktig mobbare? Disney är ju också ett sådant företag som är barnvänligt, men många sagor förmedlar kvinnoförakt, och sedan har vi ju tomteverkstan som får varje julafton klockan 15.00 som vi älskar, eller älskat, där jag upp i vuxen ålder, på riktigt trott att negerdockan ("Mommy!") faktiskt var en apa, inte att det var en afrikansk docka som var tecknad som en apa - på grund av fördomar, rasism. Minst lika illa som "Tintin i Kongo".
Ska vi börja censurera litteratur på grund av att de förmedlar fördomar som fanns förr (och som finns i samhället än i dag bara inte på samma sätt... eller?) så får vi inte mycket litteratur kvar.( Ska vi nämna kurriduttön och negerkungen i Pippi också? eller hur lång tid det tog för Disney att skapa en kvinnlig hjälte och inte bara små söta prinsessor) Och ska vi på riktigt göra det baserat på att barn är okritiska?! Nej, det är fel på så många sätt. Dessutom är väl tecknat ett sätt att föra ut olika nidbilder på ett lustigt sätt? Kalle Anka gör samma sak, det är en del av humorn. Ska vi börja censurera vår litteratur (och vårakomiker, som på många sätt försöker avdramatisera eller föra fram olika samhällsfenomen) så liknar vi snart en diktatur där man vill styra de intryck barn och vuxna ska få. Och det vill ingen. Hoppas jag.

Yoga ♥

Publicerad 2012-09-26 13:18:00 i Push it!

Testade ett nytt yogapass i dag, liknande vad ni ser nedan. Känner mig trött i kroppen men pigg i sinnet. Underbart! Men vad jobbigt det var då och då, inte så att jag tänkte ge upp men jobbigt. Kul att variera med!

Näring ♥

Publicerad 2012-09-26 09:30:04 i Working

Havregrynsgröt med banan och gojibär blev dagens frukost, passande när det är så kyligt. Handledning står på schemat, sedan yoga och fix. Ska cykla i dag också, men det får bli i eftermiddag. Jag lär få någon anmärkning på uppsatsen så det tänkte jag fixa däremellan så jag kan skicka in. Den så snart som möjligt. Förhoppningsvis är det inte mer än så. Håll tummarna!

Frukostera ♥

Publicerad 2012-09-25 10:17:14 i Marieh

Ibland när man går upp är man inte hungrig, i dag var en sådan dag. Så istället för att slaviskt göra frukost började jag med några mindre projekt som jag ändå tänkt göra under dagen. Nu sitter jag dock och har precis ätit, har te kvar och njuter lite. Efter frukost blir det mer småfix och sedan gymmet. Underbart!

Om, om igen ♥

Publicerad 2012-09-24 20:28:01 i Working

Så var min uppsats inlämnad till handledare igen, hon ska kolla att den är okej för slutinlämning. Herregud vilket jobb. Men nu ser jag mållinjen.

Finaste ♥

Publicerad 2012-09-22 19:06:00 i Marieh

 
I dag har jag spenderat dagen på ett mysigt café tillsammans med två av mina finaste vänner, hur lycklig är man inte då? I januari kan vi dessutom ses ännu oftare, alla tre, om allt går som det ska. Längtar <3

Friday, Im in love ♥

Publicerad 2012-09-21 10:13:27 i Marieh

Fredag och jag har varit hos sjukgymnasten, fått lite beröm och snart ska jag till gymmet är det tänkt. Cykling på schemat i dag. Ser ut som det blir en bra dag.

Till frukost lekte jag lite med en ny app. Roligt :)

Ibland ♥

Publicerad 2012-09-20 15:30:34 i Working

Ibland är det svårt att inte låta frestelsen ta över måstet, speciellt när man är trött... Men jag ska i öka fall gå genom anteckningarna i uppsatsen ett par gånger i dag. Men jag ska INTE jobba med den så mycket. Måste låta saker smälta lite först.

Bra möte ♥

Publicerad 2012-09-20 11:31:00 i Working

Har varit på handledning och nu är det väldigt nära slutet. Det är tur för jag är helt slut, vill inte se åt uppsatsen någonsin mer. Tre dagar till behöver jag nog, kanske. Sen - aldrig mer!
Nu ska jag dock snart till gymmet, var tvungen att äta lunch innan så får vänta en stund men sen blir det cykling, mage och rygg.

Hoppas ni har en bra dag ♥

Yoga ♥

Publicerad 2012-09-19 12:34:00 i Push it!

Har precis avslutat ett yogapass och känner mig nästan som en ny människa. Jag kör vad jag antar är ett rätt basic program men trots det känner jag mig pigg, utvilad och lugn efter ett pass. Kroppen arbetar också, som bara den och det är häftigt att se förbättringarna. Jag har inte kört så många gånger men ändå märker jag stor skillnad på vissa poser- som Downward facing dog (nedan), förut darrade jag som tusan på denna och svetten rann men nu känns den lättare. Jag darrar fortfarande men inte hälften så mycket ens. Muskler och leder börjar nog bli mer flexibla, även att sitta på knä blir skönare och skönare. Känns fantastiskt! Jag som varit negativ mot yoga så länge... Där fick jag.

Goodiebag ♥

Publicerad 2012-09-18 19:11:00 i Beauty and fashion

Ibland vet man faktiskt inte när man ska få en goodiebag. På vår tjejkväll för ett tag sedan fick vi en riktigt fin goodiebag med bland annat ansiktsprokukter från sensai. Känns som grymt bra produkter, synd att de är dyra att köpa- blir till att spara på dessa flaskor ;)

Uppsats ♥

Publicerad 2012-09-17 17:19:30 i Working

Efter en vecka i feberdvala (och konsert) så har helgen gått åt att ta igen uppsatsarbete... Min måndag har varit likadan... Min hjärna känns överkokt just nu så en liten paus innan jag tar tag i det igen. (klappar mig själv på huvudet haha)

Nickelback och Daughtry ♥

Publicerad 2012-09-13 17:28:00 i Those special times

I går var det äntligen dags - Nickelback intog Stockholm för den första konserten i Sverige på 10 år! Jag var där, med min underbara kompis, front row (sittplats) med en underbar show. Många låtar man har minnen till och så en del nytt. Som vanligt tog det slut för fort.
I dag är jag helt slut, har noll röst och ja... förkylningen är inte bättre. Men vad gör det? Jag har väntat länge för att se Nickelback, att de valt Daughtry som förband var inte fel det heller. Love it!
 
 
 
Daughtry inledde, vilken röst han har. Grymt bra!
 
 
 
 
'
 
 
Efterlängtade Nickelback! Wholy crap! De kunde ha fått hålla på i en hel evighet.
 

Spellbound ♥

Publicerad 2012-09-13 12:28:00 i Beauty and fashion

I går var det en helt fantastisk dag. Två otroligt roliga event och även om jag fortfarande var (och är) förkyld så var det så mycket glädje i mig att jag orkade ändå. Dessutom var jag med världens finaste vän och vi har alltid roligt tillsammans.
 
Första eventet var Make Up Stores Spellboundvisning. Vi fick se en del snygga (och en del fula) klänningar, mycket makeup och fick en fin goodiebag.
 Det var svårt att få bra bilder för modellerna gick så förbannat snabbt! Man hann knappt med. Men det var en rolig visning, mycket fantasi, mycket smink, mycket av allt. Överdrivet och roligt. ♥

 
 
 
 
 
 

Sjuk ♥

Publicerad 2012-09-11 20:20:39 i Marieh

Min dåliga uppdatering här på bloggen beror på att jag har legat i förkylning med feber sen i lördags. Tråk! I lördags började det med halsont och feber, söndags låg jag med samma, i går låg jag och snorade hela dagen och natten plus att det snurrade i huvudet för att jag inte fick tillräckligt med syre, i dag har jag hostat.... Kan en förkylning bli mer stereotyp? ;) men det borde innebära att jag ska vara piggare i morgon och det är bra - för då händer det massor med skoj!

Hoppas att ni mår bättre än jag ♥

Fredag ♥

Publicerad 2012-09-07 12:40:07 i Marieh

Jag älskar fredagar och denna är inget undantag. Tjejkväll med utgång och det kommer bli toppen. Jag är redan laddad när jag sitter här efter gymmet med svettiga kläder och proteindrink haha!

Tired ♥

Publicerad 2012-09-05 16:59:09 i Working

Vilken dag! Har varit på skolan och introducerat två klasser i datorsystem och annat roligt- otroligt bra erfarenhet. En vacker dag kanske jag står där på heltid. Jag har också hunnit med att skriva ett kritiskt brev och påbörjat ett litet "gräv" effektiv dag =)
Nu är jag dock trött som bara den och jag ska nog bara ta det lugnt ikväll. Möjligtvis något mindre på uppsatsen men jag tycker ändå jag är värd lite lugn och ro. Kanske leka lite med min nyhämtade app- camstar.

Lets make the most of today ♥

Publicerad 2012-09-04 10:07:09 i Marieh

Ny dag, nya saker som ska göras... Snart dags för gymmet för att träna mage och rygg och sedan är det uppsats som gäller. Måste också förbereda för ett par föreläsningar jag ska hjälpa till med i morgon. Work work!

Fail ♥

Publicerad 2012-09-02 16:52:00 i Make and bake

Var sugen på något gott i affären häromdagen och fick syn på denna vaniljyogurth och tyckte den såg så fin ut, men det var den inte. Den har samma konsistens som mosad banan med gelatin i.. Hu! inte alls aptitligt.Det var länge sedan jag köpte något som jag kände att jag inte kunde äta upp men den här åker faktiskt i sopen. Gillas inte!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela